A ceruzás alkotóknak kell egy jó radír

Radír
Radír

Csodálatos művek létrehozásához szerencsére nem feltétlenül kellenek méregdrága eszközök, hiszen akár már egy egyszerű ceruza segítségével is fantasztikus látványt lehet teremteni! Azonban arról se feledkezzünk meg, hogy szükséges egy radír is az alkotáshoz, mert a ceruzával való rajzolgatás során könnyedén keletkezhetnek felesleges vonalak is.

Nem feltétlenül jó azonban, ha a művészek egy hagyományos radír segítségével akarják eltüntetni a nem kívánt nyomokat, mert elképzelhető, hogy az eszköz maszatolva, maradandó nyomot hagyva képes csak dolgozni.

Ez bizony hatalmas problémát jelent, hiszen akár az egész mű is tönkremehet amiatt, ha valaki rosszul választja meg a kellékeit. Amennyiben az alkotó biztosra szeretne menni, akkor érdemes vennie az artwebshop.hu oldalról egy jó radírt, amely finoman tünteti el a vonalakat a grafitrajzról.

Természetesen nem árt az eszközt a használat előtt alaposan megtisztítani, hogy még véletlenül se történjen baleset az alkalmazás során, hiszen igazán nagy kár lenne a szépen elkészített rajzért.