A naperőmű a jövő megoldása

Mi lehetne egyszerűbb, mint este hazaérve felkapcsolni a világítást, bekapcsolni a televíziót vagy a rádiót és jólesően hátradőlni?

Abba nagyon kevesen gondolnak bele, hogy honnan is érkezik az elektromos áram az otthonainkba és mindezért milyen árat fizetünk. Az egyszerűen működő naperőmű bizonyára a jövő megoldása lesz, mert a fosszilis energiahordozók felelőtlen használatával lassan visszafordíthatatlan károkat okoztunk a bolygón.

Nem kell elfogult környezetvédőnek lenni, hogy mindezt látni lehessen, elég csak félig nyitott szemmel élni a mindennapokat. Az egyetlen kérdés talán csak az, hogy miért nem sokkal hamarabb láttuk meg a naperőművekben rejlő lehetőségeket? A Nap felfoghatatlan mennyiségű energiát szolgáltat folyamatosan, aminek a használatához csak néhány megfelelő napelemet kell használnunk.

A naperőműben a napelemek a Nap elektromágneses sugárzását közvetlenül átalakítják elektromos energiává. Ki kell használnunk a természet kínálta lehetőségeket, mert csak így tudunk egy élhető világot adni az unokáinknak!