A párátlnító vitathatatlan előnyei

Hatékony eszköz a pára ellen

Az építészetben a modern megoldásoknak számos előnye van, viszont akadhatnak bizonyos hátrányok is. Többek között, a tökéletes szigetelés miatt vált annyira elterjedté a párátlanító használata.

Az ideális megoldás az lenne, hogyha a falak „lélegezhetnének“ viszont ez sok esetben nem kerül kivitelezésre, ezért a nedvesség elkezd felgyűlni a falakban. Ez kezdetekben olyan problémákat okozhat, mint a penészedés, de a későbbiekben roncsolhatja a falak szerkezetét is, különösen akkor, ha a télen megfagy.

Nyáron általában nincs probléma és ilyenkor nem szükséges a párátlanító használata, néhány szélsőséges eset kivételével. A párátlanítónak leginkább hideg időben vehetjük hasznát, amikor kihűlnek a falak és a levegőben lévő nedvesség pára formájában kicsapódik ezek felületén, illetve az ablaküvegen.

A mikroorganizmusoknak és a baktériumoknak is kedvez az ilyen környezet, ezért nem csoda, hogyha egyik napról a másikra penészfoltok fognak megjelenni a sarkokban vagy a bútorok mögött. Ezeket a gondokat meg lehet előzni a párátlanító használatával.