A rendszerkészüléket nem lehet lehallgatni

Rendszerkészülék

A vezetéknélküli előfizetői hozzáférési rendszer ideális azokban az esetekben, amikor folyamatos hang kommunikációt kell biztosítani a mozgó személyzettel egy nagy területen, például egy hipermarketben, raktárban vagy egy nagyvállalat gyártó műhelyében. A rendszerkészülék fő előnye az alacsony ár és a hozzáférési pontok jelentős köre (a Wi-Fi többszöröse).

Ennek eredményeként a DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) berendezések összköltsége lényegesen alacsonyabb lesz, mint a Wi-Fi-é. A rendszerkészülékeknek azonban van egy hátránya. A megoldás csak a hangkommunikációt biztosítja, és teljesen alkalmatlan az adatátvitelre. Ezt azonban sok esetben ellensúlyozza az a tulajdonság, hogy a rendszert szinte lehetetlen lehallgatni.

A DECT esetében a jogosulatlan hozzáférés szinte képtelenség, hiszen a csatlakozáshoz ismerni kell annak a PIN-kódját. A rendszerkészülékek a vállalati kommunikációs rendszer részeként mobilitást biztosítanak az alkalmazottaknak a vezeték nélküli kommunikációs hálózat hatókörén belül.