A téligumik használata kötelező

Egyedi mintázatú téligumi
Egyedi mintázatú téligumi

Az abroncsok megfelelő állapota az autó stabilitását megváltoztathatja. Amennyiben nem rendelkezünk megfelelő autógumikkal, az komoly gondokhoz vezethet. Nemcsak a defektről beszélhetünk, hanem más nagyobb katasztrófákról is.

A nem megfelelő állapotú téligumi használatával komoly problémákkal nézhetünk szembe a hideg időszakban. A megfelelő minőséget használva, jobban tapad a jármű és kevésbé lesz instabil a csúszós utakon.

A téligumi előnyei, hogy a hideg és csúszós utakra van tervezve, tapadásul jóval magasabb, így stabilabban tartja az aszfalton. A csúszós utakat sokan már megjárták, akik nem megfelelő minőségű gumikkal indultak neki.

A kopott és régi gumik veszélyesek, hiszen a tapadási felület kisebb, valamint ha túl régi, akkor veszít a rugalmasságából. A téligumi használata csak télen és havas időszakban javasolt, hiszen erre az időszakra lett kifejlesztve. A jó téli abroncsok sok helyen beszerezhetőek és még a tapasztalt sofőröknek is ajánlatos mindig megfelelő minőségű gumikkal autózni.