Az ésszerű ablakcsere lépései

Az ablakcsere különböző módjai

Mielőtt bármire is pénzt adna ki, érdemes utána olvasni az interneten, szakkönyvekben, vagy kikérni a témában jártas szakemberek véleményét. Akár az egyszerű ablakcsere esetén is ajánlott ezzel kezdeni.

Amikor úgy gondolja, hogy kellőképpen informálódott a témában, akkor érdemes eldönteni, hogy milyen ablakot szeretne: fa, alumínium vagy műanyag kerettel, jobbra vagy balra nyíljon, illetve tokba építéssel vagy tokbontással szeretné a kivitelezést. Ezt követően vegye le a méreteket, mert csak azokat megadva tud majd árajánlatot kérni.

Akár több cégtől is kérhet árajánlatot, hiszen így nagyobb a választék. Miután eldöntötte, hogy melyik céggel végezteti el a munkálatokat, egy szakember felméri a terepet, majd feltárja a lehetőségeket, amelyek közül választhat.

Itt még az árajánlat is módosítható. Általában az ablakcsere folyamatának ebben a fázisában kerül sor a szerződés megkötésére is. Ajánlott rögzíteni, hogy az ár ellenében pontosan mit kell elvégezniük. Miután az ablakcsere megtörtént, ellenőrizze, hogy rendesen működik minden!