Az inverteres légkondicionáló keveset fogyaszt?

Légkondicionáló a kellemesebb napokért

Ezt a kérdést egész egyszerűen meg lehet válaszolni egy szóval: nem! Ennél azonban érdemes egy kicsit tovább elidőzni, megnézni az inventeres légkondicionáló előnyeit és hátrányait. A köztudatban valami miatt az él, hogy ez a típusú termék 50-60%-al kevesebbet fogyaszt, azonban ez egyértelműen nem igaz.

Az ugyan igaz, hogy más berendezésekhez képest kisebb a fogyasztása, azonban nem ekkora mértékkel. Viszont azt is el lehet mondani, hogy a terméknek rengeteg előnye van, amivel ez egy igen hosszú távú befektetéssé válik, ezzel már a vételárát tekintve sem olyan vészes a helyzet.

Íme csupán néhány előnye ennek a típusú légkondicionálónak. Meglepően pontosan lehet beállítani a hőmérsékletet, köszönhetően a kifinomult vezérlésének. Lassan indul, ezért nem terheli meg az elektromos hálózatot.

Kevésbé szárítja a levegőt más termékekhez viszonyítva. Alacsonyabb a zajszint, mind a légkondicionáló kültéri, mind pedig a beltéri egységének az esetében. Érdemes tehát megfontolni a megvásárlását, a meséknek azonban nem kell bedőlni.