Kíméli a csípőt a rönkhasító gép

Könnyebb, mint fejszével

Bármilyen hihetetlen, a favágást is meg lehet unni egyszer. Aprítani a rönköket elég embert próbáló feladat, kiváltképp télen. Persze fizetség ellenében könnyen lehet találni olyat, aki ezt megteszi helyettünk, de akkor inkább a rönkhasító gép legyen elővéve, amit egyszerűen beszerezhetünk és a használatához sincs szükség magas fokú végzettségre.

Viszont érdemes tisztelni a benne rejlő erőt, ezért a biztonságos használat érdekében csak óvatosan pakolgassuk a rönköket.

Még egy 40 kg modell is képes 4 t hasító erőt kifejteni, ami elképesztő a méreteihez képest. A gyors hasogatást a nyomásálló hidraulika teszi lehetővé. Egy ilyen gép megkémeli a csípőnket a folyamatos hajlongástól és kevesebb rá az esély, hogy eltalál minket egy elpattanó fadarab és a fejszével sem fogjuk eltalálni a sípcsontunkat.

Ilyen baleseteket mindenki átélhetett már, függetlenül attól, hogy kivágott már egy erdőnyi fát vagy éppen most először fogta meg a fejsze nyelét életben. A rönkhasító gép rendeltetésszerű használata teljesen biztonságos és gyors.