Már elérhető a Disco Dingo, a legújabb Ubuntu Linux!

Disco Dingo, a legújabb Ubuntu Linux

Könnyebb használhatóság, fokozott teljesítmény, nagyobb stabilitás, új funkciók. Folytatva az Ubuntu hagyományait, megjelent a Disco Dingo, a legújabb Ubuntu Linux! Számos hibát sikerült kijavítani, több szoftvert és eszközkészletet is frissítettek a rendszerben, például 5.0 Linux Kernel, GCC 8.3, GNOME 3.32.1., Thunderbird 60.6.1., Firefox 66.0.3., glibc 2.29, de fejlődött a megjelenítés, gyorsabb lett az ikonok betöltése is.

Az úgynevezett „élő frissítés” (Livepatch) is újra visszatért a felhasználókhoz, ami a rendszer újraindítása nélkül teszi lehetővé a fontosabb frissítések telepítését. Az indítási animációkon is finomítottak, valamint a Bluetooth támogatás és az érintőképernyős funkció szintén elérhetővé vált a Raspberry PI felhasználóknak.

A Disco Dingo, a legújabb Ubuntu Linux asztali, szerver, cloud és core változatokban jelent meg. A váltást mindenkinek végig kell gondolnia, hiszen a Disco Dingo nem LTS kiadás, így nem élvez hosszú távú támogatottságot (mindösszesen 9 hónapot). Ezt érdemes figyelembe venni a döntés előtt!