Melyek most a legnépszerűbb alternatív fizetési módok?

alternatív fizetési módok

Egy kapitalista világban a fogyasztói társadalom olyan igényeket alkotott meg, amelyek kielégítésére számos cég törekszik. A jelenlegi gazdasági berendezkedésben egyszerűen elképzelni sem lehetne másféle működési módot, mint a pénzalapú körforgást. A termékekért és szolgáltatáskért fizetni kell bankjegyekkel vagy digitális pénzzel. Amíg a bankók használata még néhány évtizeddel ezelőtt alapvető volt, addig a trendek egy új dolog felé mutatnak, ami az elektronikus valuta kialakítása. Sokan gondolják azt, hogy a végcél a készpénz teljes kivezetése.

Ami a kényelmet illeti, abból a szempontból tényleg megkönnyítené az emberek dolgát ez a metódus, de a globális kontrol és visszaélés lehetőségét vetné fel, amitől sokan és mondhatni joggal tartanak. Ha a döntéshozók ezt kitűzték célul, akkor nem sokat lehet tenni, mert úgyis végigviszik. A jogszabályi hátterek már adottak, amilyen például az, hogy 2021-óta kötelező mindenhol a készpénzmentes fizetési lehetőségek valamelyikét alkalmazni, ahol a blokk kiadása online kasszán történik.

Itt vetődik fel a kérdés a legnépszerűbb fizetési alternatívák irányába. A novopayment.hu weboldalon erre is kitérnek. Amennyiben strapabíró és könnyen kezelhető POS terminálokra lenne szükség, akkor egyedi kínálat áll rendelkezésre. A másik lehetőség az online bankkártyás fizetés, ami általában a webshopok üzemeltetőit érinti. A Novopayment egyedi megoldásait kedvező áron van mód igénybe venni. Érdemes mielőbb felvenni a kapcsolatot a szakemberekkel, majd egy konzultáció keretében egyeztetni az elvárásokat.

Az ajánlatétel és szerződéskötés után pedig hamarosan aktiválható a kívánt szolgáltatás. A modern POS terminálok elfogadják a SZÉP kártyákkal való fizetést, illetve a modern, okoseszközök által generált QR kódokat. Már csak azért is megéri ezek irányába elmozdulni, mert egyre nagyobb az igény a vásárlók részéről, mivel a kényelem és biztonság tekintetében egyszerűbb kártyával fizetni, mint nagyobb összegeket kéznél tartani folyamatosan. Egy új korban a megoldások is fejlődnek.