Puha tapintású falvédő az ágy fölé

falvédő

Ha az ágyból, ülve követi a TV csatornáit, akkor egy adott ponton igazán kényelmetlenné válhat, hogy a fejét közvetlenül a fal nyomja. A párnával kitámaszthatja ugyan fejét, de valljuk be, csak ideig-óráig megoldás, mert a mozgolódás során lecsúszik, rosszabb esetben elgémberedik a nyaka.

Egy puha tapintású, bélelt falvédő az ágy fölött mindig praktikus és mutatós lehet, különösen akkor, ha az ágyneműjéhez igazodó színben választja ki. A frízzel bélelt mintás falvédő most a lakástextil webáruházunkban is elérhető. A kész modellek mellett, igény szerint rendelhet olyat is, amihez az anyagot Ön választotta ki.

A falvédő nemcsak ilyen tekintetben hasznos termék. A dekoráláson túl, a hideg falrészt meleggé teszi és ugye az is fontos, hogy ne piszkolódjon be. Bármennyire is tisztálkodik és ápolja a haját, gyakori jelenség, hogy aki sokat támasztja magát a falnak, zsíros, fejformájú foltot hagy rajta.

Szintén veszélyforrás a festett haj, ami nedvesen szintén elcsúfíthatja a hálószoba falait. Az anyagból készült védőhuzat ráadásul bármikor kimosható, gyorsan szárítható, így pedig megóvja vele a sérülékeny felületeket.

Ha már a szoba esztétikumáról van szó, érdemes említést tenni az ablak „szempilláiról” is, azaz a függönyökről. Ahhoz, hogy egy függönynek szép esése legyen, sokat számít, mennyi ráncolás van rajta. Régebben elég nehéz volt ezt előkészíteni, hiszen a ráncvarrás helyeit egy-egy gombostű jelezte.

Ma már ennél jóval gyorsabb és egyszerűbb munkát kínál a ráncolószalag, ami valójában egy olyan behúzó szalag, amit simán fel kell varrni az anyagra, majd a benne lévő szálakkal beállítani a ráncok mértékét. A ráncolószalag többféle méretben kapható, így vásárláskor azt is figyelembe kell venni, hogy mennyi függönyt vesz, milyen hosszú a karnis.

A kétszeres ráncolószalag esetében például dupla mennyiségű anyagot kell venni, mint amekkora a karnis hossza. Számoljon még rá +10 cm-t, hogy a beszegés miatt ne veszítsen a függönyből. Ez érvényes az aljára is, amibe rendszerint vékony ólomfűzért tesznek, hogy az anyag mindig egyenes legyen.