Talpas lineáris tengely krómozott felülettel

Lineáris alkatrészek

Többféle változatban érhető el, attól függően, hogy mire szeretnénk használni. A talpas lineáris tengely kidolgozottsága kulcsfontosságú abból a szempontból, hogy az adott alkatrész állapota hosszú évekig optimális maradjon.

Amikor már kezd elhasználódni egy talpas lineáris tengely, akkor az negatív hatással lesz a rajta mozgó golyósorsóra vagy lineáris kocsira. Ez mindkét alkatrész kopásához fog vezetni, aminek magas súrlódási erő az oka.

Bár ezek az alkatrészek a konstrukciójuk miatt kevés karbantartást igényelnek, azért fontos odafigyelni arra, hogy milyen a kenésük. A rendszeres kézi zsírozás jelentősen meghosszabbítja a talpas lineáris tengely élettartamát.

Sokkal tovább marad terhelhető és ezáltal a minimálisra csökkenthető az alkatrészek között fellépő súrlódási erő hatása. A különféle berendezésekben használt talpas lineáris tengelyek más és más anyagokból készülhetnek és ezeknek a bevonata is eltérő lehet. A lineartechnik.hu weboldalon a furatolt változattól, a csőtengelyen át egészen a krómozottig, minden megtalálható.