A Bridgestone téli gumi és típusai

A Bridgestone téli gumi kiválóan teljesít
A Bridgestone téli gumi kiválóan teljesít

Egy gumiabroncs architektúrája igen összetett, hiszen megközelítőleg húsz komponensből tevődik össze, amelyek között fellelhető a légzáró réteg, a karkasz, az övek (övrendszer, övbetétek), a kerékpánt, a pát, az oldalgumi és az abroncs futója.

Cégünk forgalmazza a Bridgestone téli gumi számos altípusát, mint a Blizzak LM 30, – LM 80 és más fajtákat is. Tulajdonképpen honnan eredeztethető, illetve mikorra datálható a gumiabroncs felbukkanása? Hiszen a Bridgestone téli gumi jelenét megelőzően is voltak kísérletezések, előrelépések.

A légabroncs feltalálása R.W. Thomson nevéhez és az 1845-ös évekhez köthető, azonban nem volt előrelépés egészen J.B. Dunlop színre lépéséig, aki fia velocipéd kerekére helyezte föl a locsolócsövet és meglepődve tapasztalta a gördülékenyebb előrehaladást és a zajtalanságot.

A Bridgestone téli gumi gyártói is folyamatosan újítanak, igyekeznek hozzáférhető áron piacra bocsátani termékeiket és ezek megbízhatóságának ismérve nem elhanyagolható tényezőnek minősül. Mindezen faktorok mellett, webes áruházunk színes választékot kínál minden gépkocsivezető számára.