A cégkivonat a hitelesség igazolása

cégkivonat

A vállalkozások minden változását jegyzik a megfelelő szervek. A cégkivonat hivatalos dokumentum ezekről, így ha bárki a kezében tart egy ilyen papírt, biztos lehet abban, hogy azok hitelesek, így nem kell átveréstől tartania. Szerencsére, ha külön nem kérik a papíralapú cégkivonatot, akkor lehetőségünk nyílik arra, hogy online, vagyis interneten keresztül szerezzük be ezeket.

Nem összekeverendő ez a cégmásolattal, ahol a cégjegyzékből már kitörölt adatok is szerepelnek. Gyakran elegendő, ha az ingyenes kivonatokat szerezzük be, de kifejezetten figyeljünk arra, hogy sok esetben 30 napnál fiatalabbakra van szükségünk.

Azonban, ha mégsem elegendő az ingyenesen hozzáférhető változat, keressünk fel egy olyan oldalt, amit biztonságosnak tartunk, így nem kell aggódnunk, hogy az oldal megvezet minket. Amennyiben a cégkivonat digitális formátumban lesz igényelve, szerencsénk van, mivel pár órán belül hozzájuthatunk. Ha mégis papíralapon kívánjuk beszerezni, az sem tarthat néhány napnál tovább, mivel az ügyintézés igen felgyorsult az utóbbi időben.