A hasplasztikai műtét típusai

hasplasztikai műtét

Egészségügyi problémákat és rendkívül csúnya látványt nyújt a hason lévő megereszkedett bőr, ezért sokan döntenek a plasztikai műtét elvégzése mellett. Ennek több típusa van és a szakember a megereszkedés mértékétől függően választja ki, hogy melyiket kell elvégezni. Erről a www.drfalus.hu weboldalon olvashatsz bővebben. A mini hasplasztika kisebb mértékű megereszkedés esetén jelent megoldást.

Az eredeti műtéthez képest, ez egy kisebb beavatkozás, aminek során csak a köldök alatti terület megfeszítése történik. Nagyobb mértékű megereszkedés esetében a normál hasplasztika ideális választás. Ekkor a lógó bőrfelesleggel együtt a bőr alatti zsír is eltávolításra kerül. Ha erre a beavatkozásra van szükséged, akkor számítanod kell arra is, hogy a legtöbbször a köldök áthelyezése is szükséges, ami egy újabb heget okoz. Ugyanakkor a műtéti metszés rejtett helyre kerül, az alhas területén, a bikini vonalban.

Ha a páciensnek volt császármetszéses szülése, akkor a normál hasplasztika metszése is a császármetszés vonalában történik, és így nem keletkezik két heg a hasfalon. Jelentős zsírlerakódások esetén a zsírleszívással kombinált hasplasztikát alkalmazzák a szakorvosok. Az operáció előtt minden esetben fogyókúrát javasolnak a páciensnek, mert ezzel javítható a beavatkozás eredményessége. Viszont, bizonyos esetekben a has területén lévő zsírtöbblet a hasplasztika során végzett zsírleszívással is kisimítható, eltüntethető.

Tehát ezek a hasplasztika típusai, amelyekről mindenképpen tájékozódnod kell, mielőtt belevágnál a műtétbe. Természetesen, a plasztikai sebésszel együtt fogjátok eldönteni, hogy az esetedben melyik lesz a legjobb megoldás. Célszerű felkeresned dr. Falus György plasztikai sebészt, ha igazán jó szakemberhez akarsz kerülni. Az említett oldalon megtalálható elérhetőségeken keresztül kérhetsz időpontot. Fontos, hogy tapasztalt esztétikai sebész végezze a hasplasztikai műtétet, hiszen kizárólag így lehetsz teljes biztonságban. Dr. Falus Györgynél az első konzultációért nem kell fizetned sem.