A tea alapanyagai a gyógyfüvek

Tea gyógynövényekből
Tea gyógynövényekből

A betegségek megelőzésében nemcsak az orvosok által felírt gyógyszerek segíthetnek. Sok esetben egy csésze forró tea is hatásos lehet.

A nátha és az influenza különböző válfajainak leküzdésében is nagy szerepe van ennek az italnak, de az egyéb jellegű légúti betegségek során is számíthatunk rá. A gyógynövényekből készült főzeteket már az elődeink is jól ismerték és használták a betegségek kezelésére.

Ma már egy ilyen tea elkészítése még egyszerűbb, hiszen a szükséges gyógynövényeket megvásárolhatjuk a bioboltokban, áruházakban és az interneten is. Így nem kell kimennünk a mezőre begyűjteni a gyógyfüveket, mint tették azt elődeink. Persze, ha rendelkezünk kellő ismeretekkel, akkor megtehetjük azt is.

De ahhoz tudnunk kell, hogy hol találunk meg bizonyos gyógynövényeket, mikor érdemes azokat begyűjteni és melyik részük miként használható. A gyógynövényekből készült tea fogyasztása nem okoz mellékhatásokat, mivel nem tartalmaz mesterséges anyagokat, amelyeket a szervezet nem képes feldolgozni.