Bébiőr a szülők függetlenségéért

A bébiőr biztonságot nyújt a babának és a szülőknek is
A bébiőr biztonságot nyújt a babának és a szülőknek is

Statisztikák szerint, napjainkban egyre nagyobbak a lakások és egyre kisebbek a családok. Ez kényelmesnek tűnik ugyan, de ez azt is magával vonzza, hogy nem mindig van jelen felnőtt a kisbaba szobájában.

Az ilyen gondok áthidalására alkalmazható a bébiőr, mint az anyuka és apuka szeme és füle. Ez a szerkezet ugyanis érzékelőkkel van felszerelve és a nyugodt gyerekszobában képes észlelni a hangokat.

A bébiőr érzékenysége általában állítható, így meg lehet határozni, hogy csak akkor jelezzen a felnőttnek, amikor a kisbaba felébredt és hangokat ad ki vagy pedig akkor, ha sír. Amikor hangot érzékel a szerkezet, akkor bekapcsolja a bébiőr másik felén lévő hangszórót és a szülő máris siethet a kisszobába.

Ráadásul nemcsak riasztásra lehet használni, hanem megfigyelőként is a gyermek mellett lehet a szülő. Figyelheti, hogy például este mennyi idő alatt alszik el. Egyes szerkezetek még kamerával is rendelkeznek, így követhető a baba mozgása is élőben. A bébiőr tehát a gyermek biztonságát is szolgálja, ugyanakkor a szülők szabadságát és függetlenségét is biztosítja.