Egy rod-pod használata kényelmes

Sok botot is támaszt a rod-pod
Sok botot is támaszt a rod-pod

A kényelem a legtöbb tevékenységre rányomja a bélyegét, így a horgászatban is nagy szerepet kap. A rod-pod egy kifejezetten alkalmas eszköz a botok szakszerű megtámasztására. Nem mindenki szereti a kezében tartani a horgászbotot végig a pecázás folyamán, főként olyankor nehéz ez, amikor több szerelék is be van dobva a nagyobb kapás érdekében.

Attól függően, hogy mekkora a rod-pod, egy vagy akár három botot is felhelyezhetünk rá. Nagy előnye masszivitása és egyben könnyű súlya. A váz alumíniumból készül, így könnyen hordozható és egyben kis helyen is elfér. Nem kell aggódnunk akkor sem, ha bizonyos esetekben gyalog kell eljuttatnunk a megfelelő horgászhelyre, mert külön táskával rendelkezik, így szállítása nagyon könnyen történik.

A rod-pod összeállítása nem vesz sok időt igénybe, és teleszkópos lábainak köszönhetően szinte bármilyen egyenetlen talajon megfelelően be lehet állítani. Nagyon hasznos eszköz olyan esetekben, amikor nem akarjuk kezünkben tartani a botokat, de mindenképpen elérhető távolságban szeretnénk tudni őket.