Hivatali vesztegetésbe keveredett?

Hivatali vesztegetés
Hivatali vesztegetés

A büntetőjog szerteágazó, hiszen nagyon sok alfaját különböztetik meg. Ezek között ott van a hivatali vesztegetés is, ami egy főben járó bűn. A hivatalos személy ellen elkövetett vesztegetési bűntettet igen komolyan tárgyalják.

Hivatali vesztegetés jogszabálya szerint járnak el, ami lesújt az elkövetőre és az áldozatára is, amennyiben az elfogadja a felajánlott összeget. Amennyiben nincs elfogadás, abban az esetben csak az elkövetőt éri büntetés, az ügy súlyosságának megfelelő mértékben.

Ezen ügy kivizsgálása nagyon precíz, mivel meg kell róla bizonyosodni teljes mértékben, hogy ki az elkövető és az „áldozat”, milyen mértékben bűnösek a felek és milyen okok vezérelték az illetőt a hivatali vesztegetés elkövetésére.

Amennyiben Ön belekeveredett egy ilyen ügybe, abban az esetben a legjobb amit tehet, hogy felkeres egy hozzáértő és tapasztalt ügyvédet, hogy a lehető legjobban jöjjön ki ebből. A hivatali vesztegetés minden esetben kiderül előbb vagy utóbb. Ennek elkerülése érdekében, soha ne éljen vele!