Hogyan előzhető meg a csődbűncselekmény?

Hogyan előzhető meg a csődbűncselekmény
Hogyan előzhető meg a csődbűncselekmény

Gazdasági bűncselekmény elkövetésének gyanújába bárki könnyen belekeveredhet, ha nincs tisztában a jogi szabályozásokkal. Ön például tisztában van azzal, mi a csődbűncselekmény? Könnyen előfordul, hogy nehéz gazdasági helyzetben olyan logikusnak tűnő döntéseket hoz, amivel törvényt sért.

Ha Ön gazdasági társaság vezetője, akkor elengedhetetlen megismernie a csődbűncselekmény fogalmát, hogy egy esetleges válságkezelés során megfelelő, felelős döntéseket tudjon hozni. Fontos tudnia, hogy mi az, amit még jogszerűen megtehet, és mi az amivel már törvényt sért.

Ha problémái akadnak, akkor még a konkrét lépések megtétele előtt beszéljen egy a gazdasági büntetőeljárásokban jártas jogásszal, hiszen bizonyára Önnek is fontos, hogy elkerülje a jogsértő helyzeteket, intézkedéseket, magát a csődbűncselekményt.

Egy gazdasági ügyekben jártas büntetőjogász hathatós segítséget nyújthat a csődeljárásra való felkészülésben, a csődegyezség megkötésében is. A gazdasági élet másról sem szól, mint gyors döntések meghozataláról, de előfordulhatnak olyan váratlan helyzetek, amikor nem szabad kapkodnia. Mit tegyen, ha máris valamely gazdasági bűncselekmény elkövetésével vádolják? Az első, legbölcsebb döntés – még a vallomástétel előtt – hogy segítséget kér, és konzultál egy tapasztalt védőügyvéddel.