A honlapoptimalizálást megelőző feladatok

Honlapoptimalizálás
Honlapoptimalizálás

Ön is sokat töpreng azon, hogy érdemes lenne elindítani egy webáruházat? Egyre többen hoznak ilyen döntéseket anélkül, hogy utánanéznének mivel is jár. Sokan azt hiszik, hogy a webáruházat indítani és üzemeltetni gyerekjáték. Ez nem teljesen igaz. Bár az elindítása valóban egyszerű, hiszen a felhasználható sablonok segítségével bárki összerakhat egy kezdetleges webshopot. Hogy sikeres legyen, ahhoz nagyon sokat kell tenni. Az egyik legfontosabb tennivalónak számít a honlapoptimalizálás, de előtte is vannak még elvégzendő feladatok.

Az első lépés a honlap arculatának megtervezése kell legyen. Persze válogathatunk a már meglévő sablonok közül is, de ha egyedi és látványos webáruházat szeretnénk, akkor jobb, ha saját designt tervezünk vagy terveztetünk. Itt arra is kell figyelnünk, hogy ne bonyolítsuk túl a weboldalt, mert az elriaszthatja a vásárlókat és a későbbi honlapoptimalizálás szempontjait is szem előtt kell tartani már a weblap megtervezésekor. Egyszerűbben fogalmazva, felhasználóbarát és keresőbarát honlapot kell létrehozni.

Akik otthonosan mozognak a honlap szerkesztés berkeiben, azok saját maguknak elkészíthetik a webáruházat, akik viszont most ismerkednek ezzel, jobban teszik, ha szakemberekre bízzák a feladatot. Van még egy lényeges pont a honlapoptimalizálás megkezdése előtt, amit mindenképpen el kell végezni. Online piackutatás nélkül nem tudjuk, hogy melyek azok a termékek, melyek azok a kulcsszavak, amelyekre érdemes építkezni.

Az online piackutatás során nemcsak arra kapunk választ, hogy mely termékek a legnépszerűbbek azok közül, amiket árusítani szeretnénk, hanem a webáruház hibáira is fény derülhet. Azt is megtudhatjuk, hogy milyen erős a konkurencia. A piackutatás nagyon fontos része a webáruház sikeressé tételének folyamatában. Ha ezekkel megvagyunk, akkor kezdődhet a honlapoptimalizálás. Ennek az a célja, hogy a webáruházunk az első helyek valamelyikére kerüljön a találati listákon, amelyeket az internetes keresőmotorok generálnak egy-egy kulcsszó beírásakor.