Kihagyhatatlan a Baumit aljzatkiegyenlítő használata

Baumit aljzatkiegyenlítő

Minden az alapozással kezdődik. Hogyha erre nem fordítunk elegendő figyelmet, akkor a végeredmény korántsem lesz kielégítő minőségű. Tehát, amikor lakásfelújításra kerül a sor, akkor a Baumit aljzatkiegyenlítő beszerzése kell legyen az elsődleges cél.

Bár az önterülő változattal egyszerű dolgozni, azért mégis szükség van némi egyengetésre, hogyha egy teljesen síkfelületet szeretnénk kapni. Egyértelmű, hogy miért van szükség a Baumit aljzatkiegyenlítőre.

A régi padlózat felszedése után, az egyenetlen talaj látványa fog a szemünk elé tárolni. Az építészetben és a kőműves munkák során az egyenetlenségek kiküszöbölése mindig is kiemelten fontos volt. A Baumit aljzatkiegyenlítő a kiöntést követően, nagyjából 2-3 óra alatt teljesen megköt, ezért járhatunk is rajta.

Így már sokkal egyszerűbb lesz a laminált padló lerakása. Az egyenletesség miatt természetesen sokkal strapabíróbb lesz, mivel több év elteltével sem fognak hézagok keletkezni a padlólapok között. De ugyanilyen fontos a Baumit aljzatkiegyenlítő használata akkor is, ha padlófűtést szeretnénk.