A megfelelő eljegyzési gyűrű beszerzése

Eljegyzési gyűrű

Különleges pillanat az minden pár életében, amikor a férfi úgy dönt, hogy megkéri a szíve hölgye kezét. A nagy pillanatot azonban általában hosszas tanakodás, tervezgetés előzi meg, hogy minden a legtökéletesebben alakulhasson. Sok esetben az ideális eljegyzési gyűrű kiválasztása az egyik legnehezebb feladat, főleg akkor, amikor a vőlegényjelölt nem tudja, milyen méretű gyűrű felel meg a párjának.

Sajnos azonban ha ezzel tisztában is van, az is sok fejtörést okozhat, hogy milyen típusú modellt válasszon szerelmének, főként akkor, ha nem igazán ismeri az ízlését az ékszerek terén. Bár az eljegyzési gyűrű elsődleges szempontból csak egy szimbólum, a szerelem és a kötődés jelképe, nem árt, ha szép is, ugyanis a szebbik nem képviselőjének mindennap az ujján kell hordania azt. Az alábbiakban néhány tipp olvasható, amelyeket azok a férfiak, akik ilyen problémákkal küzdenek, bátran alkalmazhatnak, így könnyebbé tehetik a saját dolgukat.

A legelső lépés mindig az, hogy el kell dönteni, milyen fémből készült darabot szeretne megvásárolni, illetve hogy nagyvonalakban azért tisztában legyen a kínálattal. Az ideális eljegyzési gyűrű kiszemelésekor a pénztárca tartalmának is döntő szerep jut, így nem árt az embernek előre letisztáznia magában, hogy mennyit szán erre a kis ékszerre. Arra vonatkozólag, hogy biztosan olyan gyűrűre essen a választás, amely a nőnek elnyeri majd a tetszését, számtalan lehetőség van. A férfi megkérdezheti a kedvese barátnőit, családtagjait, de akár kémkedhet is egy kicsit, vagyis titokban meglesheti, hogy milyen típusú ékszereket hord szerelme.

Az eljegyzési gyűrű esetében mégis a méret szokta a legtöbb fejtörést okozni, mert senki sem szeretné azt, hogy abban a pillanatban derüljön ki, hogy az túl kicsi, esetleg túl nagy, amikor átadásra kerül a sor. Ilyenkor érdemes kicsempészni egy-két gyűrűt a nő ékszerdobozából, és azt megmutatni az ékszerésznek, aki ezáltal nagyban megkönnyítheti a dolgot. Ezek tehát a legfontosabb lépések, amelyekkel garantált a sikeres leánykérés.