Milyen az ideális túrahátizsák?

A túrahátizsák szerepe
A túrahátizsák szerepe

A túrázás egy igen hasznos és közkedvelt sporttevékenység. Növeli az állóképességet, a kitartást, energiával tölt fel a szabadban eltöltött idő, közben új helyeket ismerhetünk meg, élményeket, tapasztalatokat szerezhetünk.

A túrahátizsák elmaradhatatlan eszköze ennek a tevékenységnek, ugyanis egy ilyen útra sok fontos eszközt kell magunkkal vinni, ami lehetetlen feladat lenne egy minőségi hátizsák nélkül. Kézitáskával még véletlenül se induljon el senki hosszabb túrákra, mert már az út negyedénél bánni fogja, hogy magával cipeli azt a sok holmit.

A kényelmes túrahátizsák cipelése azonban nem jelent nehézséget. A kényelem mellett, fontos a strapabírás is, mivel gyakran beleakadhatnak az ágak, ha éppen egy erdőben túrázunk. Nem lenne szerencsés, ha félúton kiszakadna és elhagynánk a fontos dolgokat.

Továbbá, vízállónak is kell lennie, hogy az esőben is megvédje a felszerelést az elázástól. Talán a legfontosabb dolog a túrahátizsák kialakítása. Szerencsés, ha több rekeszre van osztva, így mindennek lesz helye és nem kell mindig kipakolni mindent, ha keresünk valamit.