Mit tehet a vakond ellen?

Tegyen a vakond ellen speciális hálóval!
Tegyen a vakond ellen speciális hálóval!

Valószínűleg Ön sem örül neki, ha állandóan zavaró vakondtúrások jelennek meg a kertjében. Sajnos a probléma nemcsak esztétikai okokból aggasztó, hiszen az állat elrágja a zsengébb növények gyökereit is. Ilyenkor biztosan felmerül Önben az a kérdés, hogy milyen módszer jöhet szóba a vakond ellen?

Az automataontozrendszer.com oldalon például kapható vakondháló, ami megakadályozza, hogy a kis állatka feljöjjön a helyszínre. A terméket nem lehet elmozdítani vagy szétrágni, ezért biztos védelmet jelent a rágcsáló ellen.

A vakond ellen a rögzítő tüskék segítségével is kell védekezni, hiszen így marad a helyén a fent említett segédeszköz. Az állat biztosan nem fog beleakadni a hálóba, amelyen csak kis lyukak vannak. A vakond emiatt elfordul majd, és inkább ott jön a felszínre, ahol nem találkozik akadállyal.

A hálót érdemes már a növények elültetésekor felrakni, mert így meg lehet előzni a zavaró problémákat. A vakond ellen tett intézkedéseknek köszönhetően sokkal szebb lesz a kertje, és a növények sem fognak elpusztulni a rágcsálás miatt.