Műanyag? Parafa? Bambusz? PVC? Parketta fajták bemutatása

Parketta típusok
Parketta típusok

Gyakran igen nehéz kiválasztani, hogy milyen típusú parkettát használjunk az otthonunk felújítása során, hiszen ma már számtalan verzióban megtalálható ez a termék. A hagyományos fából készült parketták mellett ma már vásárolhatunk műanyag, PVC, bambusz, sőt parafa parkettát is.

Ezek mellett természetesen még más típusok is léteznek, de ezek a legelterjedtebbek és a legkeresettebbek. Mindegyik fajtának megvannak az előnyei, ezért is igen nehéz a választás. Szerencsére azért van segítség is.

A szaküzletekben kérhetünk tanácsokat, vagy ismerőseink véleményét is kikérhetjük, akik már kipróbálták egyiket vagy másikat. Elmondhatják tapasztalataikat, észrevételeiket. Persze néha a termékek ára a meghatározó tényező, de azért nem árt arra is odafigyelni, hogy melyik helyiségben lesz rá szükségünk.

A konyhába és a fürdőszobába például érdemesebb a vízálló fajtákat választani. Míg a nappaliba és a hálóba a jobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező típusok az ideálisak. Bárhogy is döntsön, egyet nem szabad elfelejteni: a parketta lerakása bár nem tűnik bonyolultnak, mégis érdemes profi szakemberre bízni, hiszen csak így lesz egy időtálló és elegáns padlóburkolatunk!