A nyílt égésterű kéményes gázkazán

Kéményes gázkazán
Kéményes gázkazán

A tél közeledtével mindenképp nagy figyelmet kell fordítani a fűtésre, és e célból számtalan készülék mellett lehet dönteni. Manapság még mindig a kéményes gázkazán bizonyul a legbiztosabb és leghatékonyabb megoldásnak, amiben több millió ember bízik meg.

Ezt nevezik még nyílt égésterű készüléknek is, amelynek megnevezés alapján már a szerkezet alapelvét is kikövetkeztethetjük. A nyílt égéstérnek köszönhetően az égéshez szükséges levegőt abból a helyiségből szívja el a kéményes gázkazán, ahol az telepítve lett.

Emiatt arra figyelni kell, hogy a működés közben mindig a maximális mennyiségű levegőhöz jusson a szerkezet. Komoly szabályok vonatkoznak az elhelyezésére, hiszen az adott helyiségben rendelkezésre álló levegőt roppant gyorsan elhasználja a kéményes gázkazán.

Abban az esetben, ha a kiszemelt helyiség nem garantálja a megfelelő mennyiségű levegőt, kötelező a légbevezető szerkezet kiépítése. Ha ez nincs, akkor bizony léghiány alakulhat ki. A kéményes gázkazán megannyi típusa és modellje vásárolható meg Magyarországon is.