Óvodás korúaknak való fejlesztő játékok

Játékok

A legkisebb gyerekek a legérzékenyebbek a környezet hatásaira és egyben a leginkább fejlődőképesek. Épp ezért szükségesek számukra a fejlesztő játékok. Az evidens, hogy a legtöbb gyermek túl sok játékot kap.

Hacsak a jeles dátumokat, mint a születés- és névnap, karácsonyt és a húsvétot nézzük, már ezekre is több ajándék érkezik, mint amit fel tudnak dolgozni. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit vásárolnak nekik, hiszen ha minden előre elkészítve kapnak, passzívakká válnak. Régen sokkal kevesebb dolog vette körül a gyerekeket, de többet mozogtak és egyszerű dolgokkal is jól elvoltak.

A fejlesztő játékok kétségkívül a gondolkodásra, vagy kézügyességre késztetik a legkisebbeket. Az emberi fejlődés során, öt éves korig fizikailag is nő az agy és épülnek ki az idegi kapcsolatok. Ezért kiemelten fontos minél kreatívabb dolgokat a gyerekek kezébe adni, ami kombinatorikai képességeiket és kézügyességüket is fejleszti.

Webáruházunkban különös figyelmet szentelünk a fejlesztő játékok kínálatának növelésére, hogy minél több mindenből lehessen választani.