Színes, mintás pörgettyű

Pörgettyű

A gyermekek ügyességének fejlesztését érdemes minél korábban elkezdeni annak érdekében, hogy felnőttként is megállják majd a helyüket a világban. Ezt olyan kellékek segítségével érhetjük el, mint amilyen a pörgettyű.

Ez a fából készült játék szinte retronak számít, ugyanis már a szüleink szobájában is előkelő helyet foglalt el. Lényegében, ez a gyerekjáték egyszerű fából áll, amit a fokozott figyelem érdekében színes, mintás külsővel látnak el a készítők.

Maga a játék folyamata viszonylag egyszerű. A pörgettyűt a kiálló felső részénél kell megfognunk és tekerni rajta egyet úgy, hogy a játék minél tovább pörögjön. Ezáltal fejleszthetjük a csöppség kézügyességét, valamint a szem és kéz koordinációit. Természetesen a gyártók minden játékot korhatárhoz szabnak, ami általában egy minimum korosztályt jelöl.

Ez esetben a pörgettyű 3 éves kortól ajánlott. Fontos, hogy ezt a limitet tartsuk be, különben a játék túl bonyolult lesz, amitől hamar elunja majd és félő, hogy soha többé nem kívánja újra elővenni.