Ülőgarnitúra a székek, fotelek helyett

ülőgarnitúra

A nappali általában a családi, baráti programok színtere, ezért érdemes minél szellősebben berendezni, hogy ne érezzük magunkat úgy, mint a heringek, még olyankor sem, amikor népesebb csapat gyűl össze. Éppen ezért, ebben a helyiségben feltétlenül ülőgarnitúra kell elhelyezésre kerüljön, mert székekkel és fotelekkel is sokkal több tér veszne el.

Főként, ha ugyanannyi ülőhelyet szeretnénk biztosítani, mint amennyit egy ülőgarnitúra révén tudnánk. Tehát egy L vagy U alakú kanapé jelenti a legjobb választást ebbe a helyiségbe, de nemcsak praktikus, hanem esztétikai szempontokból is. Egy ilyen ülőgarnitúra önmagában is szebb, mint egy tucat szék vagy fotel és mindenképpen dekoratívabban helyezhető el.

Ha az egyszemélyes ülőkékből több van már mint 3-4 darab, akkor nem igazán lehet úgy tenni ezeket, hogy az jól is mutasson és mindenki tudjon beszélgetni mindenkivel. Esetleg félkörben vagy L alakban lehetne helyet találni annyi széknek, mint amennyi helyet egy ülőgarnitúra tud nyújtani, de az biztosan nem fog olyan dekoratív lenni és még adott esetben kényelmetlen is lehet.