Lassan beköszönt a tavasz és ezzel kibújnak az első rügyek, növények, virágok, aminek során ismét újjászületik a természet. Ennek a csodás évszaknak a legelső hírnökei közé tartozik az értékes medvehagyma, ami jellegzetes fokhagyma illattal rendelkezik. Ezt a zsenge növényt már évszázadok óta az egyik legtöbb jótékony hatóanyaggal rendelkező gyógynövényként tartják számon, amit azóta is előszeretettel használnak a gyógyászati készítmények során. Fogyasztása számos problémát, betegséget, panaszt enyhít, kezel, sőt, olykor meg is szünteti.
Méregtelenítő hatása folytán, jelentős szerepet játszik a máj, az emésztőrendszer és a vérerek tisztításában, valamint csökkenti a megnövekedett koleszterinszintet. A medvehagyma ezen kívül még nagy sikernek örvend a konyhában is, mivel kellemes illatának és ízének köszönhetően, remek, ínycsiklandó ételek készítésére alkalmas növény, nem beszélve arról, hogy fogyasztása rendkívül egészséges, így bátran adható kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mivel szinte mindenkinek ízlik.