A jó minőségű pneumatikus szelep előnyei

Mire jó a pneumatikus szelep?
Mire jó a pneumatikus szelep?

A szelepeknek sok rendeltetése van. Számos rendszerben használják, mint eszközt, főleg a pneumatikusan és hidraulikusan működtetett szerkezetekben.

A pneumatikus szelep lényege, hogy a rendszerben áramoltatott gáz közlekedését megállítsa, elindítsa, irányát megváltoztassa és sebességét szabályozza. A gyorsítás és lassítás is ezen a kis szerkezeten múlik, ezért nagyon sokat számít, hogy milyen minőségű anyagból készül. A Hafner cég szerkezetei mind jó minőségű termékek.

Érdemes ilyen bonyolult szerkezeteknél figyelni az alkatrészek minőségére, hiszen a gyenge anyagok jelentős károkat okozhatnak. Amennyiben egy ilyen alkatrész leáll, az megakaszthatja az egész termelést.

Ha a pneumatikus szelep elromlik és esetleg megakasztja a gázok áramlását, akkor az katasztrófához is vezethet. A megnövekedő nyomás észlelés nélkül, előbb-utóbb valahol elszakítja a rendszert. A jó minőségű anyagokkal és a folyamatos kontrollal meg szervizzel az ilyen problémák elkerülhetőek. Ezért érdemes kicsit többet fizetni a jó készítményekre.