Az akril gyöngyök sokszínűsége

Változatos akril gyöngyök
Változatos akril gyöngyök

Számtalan forma lehet egy nyakláncon vagy karkötőn. Az akril gyöngy és műanyag alakzatok fő előnye, hogy olcsón és könnyen lehet formálni.

A műanyag és akril könnyedén előállítható, költségei rendkívül alacsonyak és elég jó a strapabíróságuk. Tény, hogy értékük nem nagy, mivel rengeteget lehet készíteni, azonban sokan használnak ilyen anyagból készült ékszereket. Ezek beszerezhetőek szinte bármelyik bizsukat kínáló boltban.

Több színben és formában vannak készítve, főleg a műanyagból készült darabok. Pillangó, gyöngy esetleg komolyabb formák könnyedén kialakíthatóak. Manapság már nemcsak a gyöngy formájút nevezik így, hanem a nyakláncokon lógó formákat is.

Az igazgyöngyből készült ékszerek nagyon drágák, azonban az akril gyöngy és műanyag darabok elérhetőek, sőt, igen olcsók. Annak ellenére, hogy értékük kicsi, egy-egy darabot igazán szépre és mutatósra alkotnak meg. Van olyan nő, aki kifejezetten ezeket az ékszereket szereti, nem az árak, hanem a kialakításuk és színviláguk miatt. Sokkal színesebb a paletta belőlük, mint a drága ékszerekből.