Előbb filmsorozat, majd Csillagok háborúja könyvek

Sorra jelennek meg a csillagok háborúja könyvek
Sorra jelennek meg a csillagok háborúja könyvek

1977 határkő volt az amerikai sci-fi rajongók életében. Megjelent az első vérbeli sci-fi filmsorozat első része, a Csillagok Háborúja. Hogy azok a rajongók is, akik nem tudták megnézni a filmet, gyorsan hozzájussanak a történethez, közvetlen a filmek után megjelentek a Csillagok Háborúja könyvek is.

Természetesen előbb angol nyelven, de aztán hamarosan elterjed az egész világon és több tíz nyelven jelenik meg fordításban. A George Lucas által kigondolt filmtörténet nem mindennapi üzletággá nőtte ki magát, igen rövid időn belül.

A 6 darab filmen kívül, aminek bevételeit több millió dollárra teszik, megjelennek könyv formájában, amelyeket hasonlóan milliós példányban árulnak, mesefilmek készülnek a történethez fűződve, számítógépes játékokat építenek a történet szereplői köré.

A Csillagok háborúja könyvek nagy előnye, hogy jóval nagyobb területet fed le, részletesebben ír le mindent, olyan dolgokat, amelyeket a filmben nem volt lehetséges bemutatni. Érdemes ezt a fantasztikus történetet újra és újra olvasni, még akkor is, ha már az a sokadik alkalom.