Az autóbérlés hosszú távra súrolja a lízing határait

Autóbérlés hosszú távra

Sokan úgy vannak vele, hogy nem köteleznék el magukat egy banknak sem, illetve nincs,vagy nem akarnak nagyobb összeget autóvásárlására fordítani. Autóra azonban mégis szükség van, hiszen a szabad mozgás, család, gyerekek igénylik az autóval való közlekedést. Az autóbérlés hosszú távra vállalható alternatíva lehet az ilyen jellegű problémák hatékony kezelésére. Hiszen gondoljunk bele.

Bizonyos havi díj fejében, az autót csak mi használjuk, vállaljuk érte a felelősséget, úgy, hogy nem a saját tulajdonunk. Így folyamatos asszisztencia szolgáltatást is kapunk az autó mellé, vagyis, ha bármilyen baj adódik, ők azonnal segítenek és nem nekünk kell a papírmunkát és utánajárást intézni. Az autóbérlés hosszú távra további előnyökkel is jár. A kocsi műszaki vizsgáztatásáért szintén a tulajdonos felel, valamint a kötelező biztosítást is ők fizetik. Mindezt, egy bizonyos díjért cserébe. Amikor már nincs szükség az autóra, egyszerűen csak vissza kell vinni. Egy autóbérlés hosszú távra relatív dolog, mert nem lehet mindig meghatározni, hogy milyen hosszú időről van szó. Nyilván, ha életvitelszerűen nálunk van az autó, akár évekig, azt az autókölcsönző cég sem fogja tolerálni. A kocsi bérlés időszaka ezért maximalizálva van, hiszen egyébként az üzleti modell is csorbul, mert hosszútávon már lízingről beszélhetünk, ami teljesen más koncepciót jelent.

Az alapoknál maradva, minden esetre, a legjellemzőbb az egy-két napos kocsi bérlés, amikor üzleti célból érkezünk egy helyre, ahol nincs autónk és néhány napra bérlünk egyet. Az esetek döntő százalékában így néz ki a modell. Természetesen vannak egyedi, más fajta esetek is. Például a nyári szabadságolások időszaka, amikor a kocsi bérlés kitolódik akár hetekre is. Nagycsaládosok, kisebb csoportok előszeretettel bérelnek ki egyterű autókat, illetve kisbuszokat, maximum 7-9 fő szállítására. Egy ilyen jármű tökéletesen megfelel hosszú távú utakra. Sok csomag elfér bennük és kényelmes, biztonságos utazást tesz lehetővé. Az egyterű kocsi bérlés jellemzően külföldi utakra történik, kirándulások alkalmával.