Az IBS árulkodó jelei

Az IBS tünetei
Az IBS tünetei

A bélrendszeri problémák kategóriája nagyon szerteágazó, hiszen számos ok miatt alakulhatnak ki. Hallott már az úgynevezett IBS problémáról? Az irritabilis bélszindróma egyensúlytalanságra utal, aminek különböző jeleire figyelhetünk fel.

Íme néhány: egyrészt az emésztési gondok, azaz puffadás, gyomorégés, hasmenés vagy székrekedés mind erről árulkodhatnak. Kevesen gondolnák, de az IBS mentális problémák miatt is kialakulhat.

Amennyiben tehát depressziót vagy szorongást tapasztal, esetleg kényszerbetegségekkel küzd, ajánlatos megvizsgálni a bélrendszerét, mert árulkodó jelekkel találhatja magát szemben. A vitamin és ásványi anyag hiánya szintén komoly szempont. Ide sorolhatjuk a D- és K-vitamint, B12- és B7-vitamint, valamint a magnéziumot.

A stressz egy másik olyan tünet, ami IBS-re utalhat. Nem szabad hagyni, hogy felgyűljön bennünk a stressz, mert a lelki és a testi problémák komoly összefüggésben állnak. Az oldalunkon azonban sokkal többet megtudhat erről a témáról és a lehetséges kezelésekről.