Beltéri ajtó minden szobához

Beltéri ajtó több stílusban
Beltéri ajtó több stílusban

A modern építészetben és lakberendezésben sokszor megfigyelhető, hogy a bejárati ajtón kívül, mást nem helyeztek el, hanem szinte minden egy térben van. A régebbi tervezésekben azonban ez nem történhet meg, mivel minden szobát külön beltéri ajtó választ el egymástól.

A beltéri ajtó egy olyan eleme a lakásnak, ami képes egy bizonyos magánszférát biztosítani a helyiség tulajdonosának, ezzel elérve, hogy ne lássa bárki azt, ami éppen bent zajlik.

Ez valamilyen szinten természetes, hiszen senki nem szeretné, hogy a hálószobába idegenek lássanak be, hogy a gyerekszobába ki-bejárjon bárki. Akié a szoba, az felelős érte és ő fogja eldönteni, hogy magányra vágyik vagy közönségre. Ráadásul annak berendezése is úgy fog kinézni, ahogy azt a tulajdonos szeretné.

Számtalan fajta beltéri ajtó között lehet válogatni, hiszen vannak olyanok, amelyekbe van ablak és olyanok is, amelyekbe nincs. Ezen kívül van olyan beltéri ajtó, ami egyrészes és olyan is, ami két részes. Ez azért jó, mert mindenegyes szobához ki lehet választani a megfelelőt.