Defekt javítás hatékony módszerrel

Gumijavítás
Gumijavítás

Az autóra felszerelt gumiabroncsok állapotáról, a vásárlásnál és cserénél is mindig meg kell győződni. A mostani időjárás igen változékony, hiszen hol hó, hol pedig ónos eső esik. Éppen ezért, a téli gumikat már mindenkinek kötelezően fel kell tétetni. A gumijavítás a tapasztalt és profi szakembereivel gyorsan, egyszerűen kivitelezhető. A szakértők azt mondják, hogyha a defekt egy nagyobb szeg vagy csavar miatt következik be, akkor sokkal könnyebb kijavítani a hibát.

Viszont, amikor az abroncs szálszakadásos lesz vagy a belső gumiréteg is megsérül, akkor már nem lehetséges a gumijavítás. Legtöbbször a használt abroncsok esetén szokott megtörténni, amikor a tulajdonosok már a második, harmadik szezont teszik meg velük. Azonban, az ellenőrzés és a centrírozás soha nem maradhat el egyetlen felszerelésnél sem. Ha ezek a létfontosságú lépések esetleg kimaradnak, mert az otthonában szereli fel azokat, akkor nagyobb baj is megtörténhet.

Ne legyen felelőtlen! Inkább szánja rá azt az összeget, de legalább legyenek megfelelőek a felszerelt gumik! A gumijavítás nem kerül sok pénzbe, hiszen már néhány ezresért elérhető a különféle szervizekben. A defektjavító weboldalának a szervize például használt abroncsok forgalmazásával, javításával és szerelésével is foglalkozik. Ezen kívül, új autógumikat is felszerelnek a gépjárművekre. A használt abroncsok, amelyeket a szerviz értékesít minden esetben 80-90 %-nak mondhatóak. Ez azt jelenti, hogy még egy szezont biztonságosan kibírnak.

Azzal érdemes tisztában lennie, hogy az új abroncsok ára mérettől és márkától függően nagyjából 10.000 Forint magasságában kezdődik. A defekt javítás a teljesen új guminál is lehetséges, hiszen a hiba bármikor és bárhol előjöhet. Nincs kőbe vésve, hogy csak használat abroncsnál jelentkezhet defekt. A gumin keletkezett repedés, vagy lyuk később komolyabb problémákat vethet fel, hiszen idővel kitágulhat és a levegő jobban szökhet rajta. Éppen ezért nem szabad késlekedni, még a kisebb defekt javítás esetében sem!