Elektromos fogkefe a fogászatban

fogászat

A tudósok számos rövid távú kísérlet során összehasonlították az elektromos és a hagyományos fogkefék hatékonyságát. Egy közelmúltbeli munkában azt is kimutatták, hogy az elektromos fogkefék hosszútávon megakadályozzák az olyan fogászat területén gyakran előforduló problémákat, mint a parodontózis, a fogszuvasodás és a fogvesztés.

Az eredmények szerint azok a résztvevők, akik elektromos fogkeféket használtak, kisebb valószínűséggel tapasztaltak részleges vagy teljes fogvesztést, valamint fogínyvérzést és az íny is jobban illeszkedett a fogakhoz, meg a csontokhoz. 2819 ember vett részt abban a tudományos munkában 2002-2006 között, ahol a lakosok egészségének széleskörű vizsgálatára került sor.

A résztvevők közül csak 18% használt elektromos fogkefét a kezdeti szakaszban. 11 év után ez az arány 37% volt. A fogászat terén végzett kutatás eredményei szerint, az elektromos kefét használó csoportban ritkábban fordult elő a fogak teljes és részleges hiánya, mint abban a csoportban, ahol hagyományos keféket használtak.