Futóbicikli a gyerek mindennapjaiban

Futóbicikli gyerekeknek
Futóbicikli gyerekeknek

Nincs is annál nagyobb öröm egy szülő számára, ha a gyermekét mozogni látja és nem a tévé vagy a videojáték rabja. Ma már rengeteg futóbicikli kapható, többféle anyagból és számos méretben. A futóbicikli nemcsak alaposan megdolgoztatja a kicsiket, hanem rendkívüli módon fejleszti a mozgásukat is. Segítségével hamar ráéreznek az egyensúlyra, így gyorsabban megtanulható a kerekezés.

Mindenképpen figyelembe kell venni a futóbicikli megvásárlásakor vagy webshopból való rendeléskor, a gyermek belső lábhosszát (combtól a talpig), mivel ez a méret mutatja meg, hogy melyik bringa lesz a tökéletes. Mindig olyat válasszunk, amelyiknek állítható az ülésmagassága, így a gyermek méreteihez igazíthatjuk a kerékpárt, hiszen folyamatosan fejlődnek.

A futóbicikli lényege, hogy a gyermek lábbal hajtja magát előre és oldalkerekek híján, ösztönösen egyensúlyozni fog. Nem érdemes hipermarketben megvenni a túl olcsó bicikliket. Ezek ugyanis, a legtöbb esetben nem felelnek meg azoknak a minőségi követelményeknek, amelyeknek szélsőséges helyzetben egy normális futóbicikli megfelel, figyelembe véve a váz hegesztését, a külső gumik, kerekek, fékek minőségét.

Egy futóbicikli, bármilyen egyszerű szerkezetnek is tűnik, minden darabjának megfelelőnek kell lennie ahhoz, hogy biztonságosan lehessen közlekedni vele. A fogyasztóvédelem ugyan ellenőrzi a legtöbb kerékpárt, amit forgalomba hoznak, különös tekintettel a futóbicikli modelleket, hogy vannak kiálló vagy más sérülést okozó alkatrészek.

A megoldás tehát kerékpár szaküzlet vagy sportbolt, ahol szakmai tanácsot kap minden vásárló, ha nem tudja eldönteni, hogy milyen modell mellett tegye le a voksot. A szakmai tapasztalattal rendelkező eladók szívesen segítenek a futóbicikli kiválasztásakor, de a kiegészítők terén is rendelkezésre állnak. A szaküzletekben érdemes megvenni, hiszen így biztos lehet minden vásárló, hogy egy minőségi és tartós bicikliért adta ki a pénzét, ami nemcsak néhány hónapig lesz használható.

A futóbicikli széles kínálatában, biztosan mindenki meg fogja találni azt, amit éppen keres, mindezt minőségi kivitelben. Válassza ki a megfelelőt, akár személyesen, akár az internetről rendelve, ahol a család minden tagjának megtalálható a megfelelő modell, legyen szó felnőttekről vagy gyermekekről!