Gondot okozhat a tiszta víz hiánya

A tiszta víz igen fontos
A tiszta víz igen fontos

Víz nélkül nem lenne élet a Földön. Nemcsak azért, mert az óceánok vizében fejlődött ki az élet első formája, hanem ezért is, mert a mindennapi létezésünk is ettől az egyszerű, ám annál fontosabb vegyülettől függ.

Tiszta víz kell a tápanyagok feloldásához és felszívódásához, valamint a sejtjeinkben lejátszódó folyamatok mindegyikéhez. Ezért igen fontos, hogy megóvjuk a Föld véges vízkészleteit. A tiszta víz előállítása költséges feladat, de ezen segíthetünk azzal, hogy nem szennyezzük feleslegesen a vízkészletet, így kevesebbet kell tisztítani.

Sajnos, amíg nem érezzük a bőrünkön a probléma nagyságát, addig nem vesszük elég komolyan a dolgot és pazarlóan bánunk a vízzel. Azonban a bolygónk egyes pontjain már jelentkezett ez a gond.

Sok helyen egyáltalán nincs tiszta víz, vagy csak nagyon csekély mennyiségben fordul elő és igen nehéz hozzájutni. Csak idő kérdése, hogy a Föld más pontjain is kialakuljon ez a probléma. Ezért kell mindennél jobban megbecsülnünk a tiszta víz jelenlétét, hogy még sokáig ne kerüljünk szembe ilyen gondokkal.