Infra kamera az éjszakai felvételekhez

Az infra kamera sötétben is működik
Az infra kamera sötétben is működik

Egyes, gyenge minőségű biztonsági kamerák csak jó fényviszonyok mellett tudnak megfelelő képet adni a megfigyelt területről. Éjszakai körülmények között az infra kamera az, amelyik képes megfelelően közvetíteni a képet.

Ezeknek a képei általában fekete-fehérek illetve szürke árnyalatúak, vagyis csak a színeket nem tudják igazi valójukban visszaadni. A kép minősége pedig függ a kamera felbontási képességeitől, vagyis lehet analóg, HD vagy akár full HD is.

Egy olyan cég, amelyik komolyan veszi a biztonságtechnikai kérdéseket, az biztosan a legjobb képminőséget várja el a kamerájától, úgyhogy nem szereltet be gyenge képet adó megfigyelő rendszert magának.

És ha igazán belegondol, akkor a legtöbb bűncselekményt, betörést az éj leple alatt próbálják megejteni a behatolók. Ezért is fokozottan fontos, hogy az infra kamera olyan képet adjon, amelyen jól kivehetőek a részletek. Azt viszont tudni kell, hogy az infra kamera képe a fókuszponttól függ, tehát a felvétel középpontjában lévő tárgyak látszanak rajta a legjobban.