Használja a Java plugin kiegészítőt az alkalmazások futtatásához!

Java plugin
Java plugin

Sok videót és filmet lehet nézni már az interneten. Ezeknek a futtatásához azonban különböző kiegészítő szoftverek szükségesek. A böngésző önmagában nem elég. Az egyik ilyen kiegészítő, amit a mindennapokban használunk a Java plugin.

Az Oracle gyártó folyamatosan fejlesztett kiegészítő szoftverei nagyon hasznosak a mindennapokban. A Java vagyis virtuális gép használata szükséges és elengedhetetlen egyes online alkalmazások és adatok megtekintéséhez.

Egyes online nézhető filmoldalak alapja, hogy legyen telepítve a Java plugin. Ez ingyenesen elérhető mindenki számára és telepítés után nem is kell foglalkozni vele, hiszen folyamatos szervizként fut, így minden alkalmazás tudja használni.

Telepítése egyszerű, hiszen pár perc alatt lefut és alkalmazkodik a rendszerhez. A Java plugin folyamatos frissítése ajánlott ahhoz, hogy a legjobb futó környezetet biztosítsa. A Java nyelvben íródott programok futtatásához elengedhetetlen a Java Runtime Environment telepítése.

Sok böngészővel kompatibilis, mint például a Chrome, Internet Explorer, Firefox és Safari. Más segédalkalmazás telepítése is elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően tudjunk böngészni és minden információs oldalt elérjünk.

Az Adobe család pluginje egyes böngészők alapvető kiegészítője, azonban a Firefox és Safari böngészőkhöz szükséges telepíteni. Az Adobe flash player telepítése egyszerű és ingyenes. Telepítés után szükséges a böngésző újraindítása, ezt azonban a program közvetíti is.

Az Adobe flash player elérhető nagyon sok nyelven, mivel a világon a legtöbbet használt plugin. A Chrome telepítését követően automatikusan hozzáadódik a kiegészítőkhöz, így ha ezt a böngészőt használjuk, nem szükséges a telepítés. Az Adobe flash player egyike a kevés ingyenes Adobe programoknak.

Segítségével megjeleníthetjük az SWF és FLV kiterjesztésű fájlokat és egyes videó-néző oldalakhoz is elengedhetetlen. Az Adobe flash player nemcsak a videókhoz, hanem egyes böngésző alapú rendszerekhez is szükséges. Nemcsak számítógépen, hanem táblagépeken és telefonokon is ajánlatos a használata.