Jól tapadó kamion gumi

kamion gumi

Bizonyára sokan néztek már különféle fékteszteket. Még egy átlagos személyautó is több métert csúszik, hogyha hirtelen meg kell állnia 40 km/h sebességnél. A kamion gumi többszörösen nagyobb terhelésnek van kitéve egy hirtelen fékezésnél.

Nem beszélve arról, hogy mekkora erőhatás éri minden kanyarodás alkalmával, ráadásul egy ekkora szerelvény naponta több száz km-t tesz meg.

Ebből következik, hogy a kamion gumiknak rendkívül ellenállóaknak kell lenniük. Minden szezon előtt fontos ellenőrizni az abroncsok állapotát. Hogyha már túlságosan kopott, akkor nem érdemes megkockáztatni a következő utat. Sokkal biztonságosabb, hogyha helyette rendelünk egy szett Cordiant vagy Ling Long abroncsot.

Figyelembe véve a minőséget és az árat, garantáltan nem fognak csalódást okozni. Az új kamion gumi hosszútávon megtérülő befektetésnek számít, elvégre kevesebb fogyasztást eredményez. Ez pedig nem egy elhanyagolható szempont, a tehergépkocsik fogyasztása esetén, amelyek csak úgy zabálják az üzemanyagot megrakott állapotban.