A LED izzó G10 magában hordozza a jövőt

Illeszkedik a régi foglalatba

Nem is gondolnánk, hogy mennyire egyszerűen takaríthatunk meg jelentős mennyiségű energiát az otthonunkban. Mindeközben nem kell tennünk csak annyit, hogy a hagyományos izzókat lecseréljük a LED izzó GU10 modelljére. Ezek után már biztosak lehetünk benne, hogy a villanyszámlánk nem fog kellemetlen meglepetést okozni. Ez a technológia a jövőbe mutat, hiszen már nagyon sok helyen hallani azt a szót, hogy LED.

Nem is csoda, mert amit ez a három betű takar, az olyan előrelépést rejt önmagában, amelyre már régen volt példa. Az LED izzó GU10 mondhatni, hogy mindent tud, amit csak elvárhatunk a használata során. Felkapcsoláskor egyből eléri a kívánt fényerőt. Nem kell perceket várnunk, mint a kompakt fénycsövek esetében, mivel ez sokszor nagyon kellemetlen tud lenni, például ha olvasni, vagy dolgozni szeretnénk, akkor csak egy idő után jutunk a megfelelő fényhez. A LED izzó GU10 nem melegszik fel, mint ahogyan az elő szokott fordulni a halogén égőknél, amelyek szinte hőerőműként viselkednek, miközben világítanak.

Ezért készítenek hozzá mindig hőálló kerámiafoglalatot. Viszont a LED izzó GU10 tökéletesen illeszkedik a hagyományos foglalatba, ezért nem kell miatta lecserélni a meglévő lámpákat, csillárokat. Ami pedig az egyik legnagyobb előnye az az energiaigénye, ami egy kis túlzással egyenlő a semmivel. Ez az állítás érvényt nyer akkor, hogyha figyelembe vesszük az elődök energiaigényét, amelyek tízszer, tizenötször többet fogyasztottak, mint egy ilyen égő.

Ezért kezdték el alkalmazni a nagyobb intézmények és épületek esetében is, hiszen a LED csarnokvilágítás sokkal kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos megoldások, amelyeknél eddig rengeteg volt a hibalehetőség. A LED csarnokvilágítás esetében az izzók tökéletesen belesüllyeszthetőek a mennyezetbe, ezért a belső dizájn összképébe nem zavarnak bele. Az élettartamuk évekkel meghaladhatja a neoncsövekét, amelyek nagyszerűnek számítottak a maguk idejében, ám be kell látnunk, hogy ennek az időnek már vége. A LED csarnokvilágítás nem eredményez kellemetlen vibráló fényt.