Megkönnyíti a dolgodat egy fém edényszárító

Gyerekjáték lesz a mosogatás

Elegáns és egyszerű, ezért ott van a helye minden konyhában! Senki sem szeret sokat időzni a mosogatással, ezért jó, ha van mivel felgyorsítani a folyamatot. Egy fém edényszárító tökéletesen alkalmas erre a feladatra. Bár sokan inkább a mosogatógépet választják, mivel az képes pillanatok alatt megszárítani az edényeket, azonban ez a megoldás sokkal költségesebb, de még a beépítése is bonyolultabb. Olyan helyeken célszerűbb, ahol nagy a család és állandóan sok a mosogatnivaló.

Ám egy fém edényszárító minden esetben praktikusnak számít, hiszen néhány tányérért és egy-két evőeszközért felesleges beindítani a mosogatógépet, aminek a használata szintén pénzbe kerül, hiszen áramot és vizet használ. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan makacs, odaégett szennyeződések, amelyekkel nem képes megbirkózni. Ilyen esetben nem marad más, mint a hagyományos, manuális megoldás és a dörzsszivacs. Ekkor már minek visszatenni azt az egy tepsit a gépbe azért, hogy megszáradjon, amikor elég csak rátenni a fém edényszárítóra és néhány perc múlva amúgy is megszárad magától.

Olyan formatervvel készült, ami illik a klasszikus és a modern stílusú konyhákba is. Az anyagát tekintve rozsdamentes acélból készült, ezért rendkívül tartós és teljes mértékben ellenáll a nedvességnek. A műanyag edényszárító valóban olcsóbb megoldás, de korántsem olyan minőségi, mint a fém. Sokkal nehezebb tisztántartani és nem is mutat annyira jól a konyhában, sőt, bizonyos esetben még ronthat is az összképen.

Érdemes a mosogatókagyló mellett elhelyezni, mert így egyből beletehetjük az elmosott edényeket, evőeszközöket. Van hely benne külön a kanalaknak, tányéroknak és a nagyobb edényeknek is. Az aljában található tálcában összegyűl a lecsepegő víz, ezért erre sem kell gondunk legyen. Sokan egyszerűen csak kiterítik a konyharuhákat a konyhabútor munkalapján és erre teszik a vizes, elmosott edényeket. Ez a rengeteg nedvesség egy idő után tönkreteheti a bútort, ráadásul nem valami elegáns megoldás, ellentétben egy fém edényszárítóval.