Miért van szükség a kandalló kiegészítőkre?

kandalló kiegészítők

Manapság a villamos energia és a gáz ára nem olyan mértékű, mint amilyet szeretnénk, ezért az alternatív hőforrások egyre népszerűbbek. A szilárd tüzelőanyaggal történő fűtés egyik leghatékonyabb forrása a vízteres kandalló, ami nemcsak fő, hanem kiegészítő fűtési forrásként is felhasználható. Az ilyen berendezések lehetővé teszik nemcsak a ház felmelegítését, hanem maga az égési folyamat összes esztétikai előnyének kihasználását is. Sokan tévesen gondolják úgy, hogy a kandallóbetétek csak egyszerű díszítőelemként szolgálnak, pedig már régóta magas színvonalú fűtőkészülékként is használják.

A vízteres kandalló egyikének megvásárlásával az ügyfél a következőkre számíthat: a telepítés egyszerűsége, mivel ezeket a betéteket nagyon könnyű beépíteni egy meglévő központi fűtési rendszerbe, nagy produktivitás, hiszen a tüzelőanyag felhasználási hatékonysága rendkívül magas és esetenként akár a 85%-ot is elérhet, valamint gazdaságosság, tartósság és biztonság. A vízteres kandallók geometriai kialakítása tűzállóvá teszi azokat. Egy dekoratív hőforrás minden ház szíve, de a melegség és a kényelem mellett, a tulajdonosoknak sok gondot is okoz.

Talán az ezekkel kapcsolatos legfőbb probléma a tűzbiztonság, aminek elősegítésére különféle tartozékok vannak. A védelmi funkción kívül, a kandalló kiegészítők a belső rész csodálatos dekorációját is szolgálják. Sokan álmodoznak arról, hogy kandalló legyen a házukban, de nem mindenki érti, hogyan kell azt gondosan ápolni és milyen tartozékok szükségesek hozzá.

Mindenekelőtt ezek a biztonsághoz szükséges eszközök, amelyek a tűz meggyújtására és fenntartására, a tűztér tisztítására szolgálnak. A kandalló kiegészítők általában a tűztér közelében vannak elhelyezve, ezért gyakran kiegészítik és hangsúlyozzák a belső teret. A tűzkészletek közvetlenül a tűzzel és a hővel lépnek kapcsolatba, ezért speciális hőálló anyagból kell készülniük. A leggyakrabban öntöttvasból, vasbetonból, bronzból vagy kerámiából készülnek. Az ilyen kandalló kiegészítők fogantyúinak legalább 50 cm hosszúnak kell lenniük.