Mit lehet tudni az antidecubitus matracról?

antidecubitus matrac

Vannak olyan események az életben, amelyek teljesen megváltoztatják a mindennapjainkat. Lehet, hogy csak bizonyos időre vagy hosszútávra leszünk az ágyhoz kötve, azonban mindkét esetben érdemes elgondolkodni az antidecubitus matrac használatának az előnyein.

Valamikor, ha pár órával többet alszunk a kelleténél, akkor hátfájásra, fáradságra és a végtagok nehézségére panaszkodunk. Hiába rendelkezünk jó minőségű matraccal, pár nap múlva azt sem fogjuk tudni, hogy melyik oldalunkra forduljunk. Amennyiben valaki huzamosabb ideig fog feküdni, akkor gondoskodni kell a súly megfelelő eloszlásáról és a bőr szellőzéséről is.

Az erre a célra kialakított matrac felülete úgynevezett gúlákat tartalmaz, ami nemcsak a levegő áramlását segíti, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy a beteg könnyebben tudjon helyet változtatni. Amikor nem tudunk felkelni az ágyból, akkor mindennél fontosabbá válik, hogy az ébren töltött óráink során mennyire leszünk kényelemben. Az antidecubitus matrac fiatalok és idősek körében is használható.