Mik a casco biztosító váltás feltételei?

Biztoshely biztosítási portál

Casco biztosítása, bár nem kötelező, rengeteg autótulajdonosnak van Magyarországon. Ezzel a biztosítással megóvhatjuk az értékünket lopás, részlopás, törés, totál- és elemi kár kockázatoktól, tehát rendkívül hasznos lehet. A Biztoshely biztosítási portál szerint „a meglévő casco biztosítás szerződését érdemes 1-2 évente felülvizsgálni mert a biztosítók ajánlatai teljes mértékben eltérhetnek egymástól”.

Amennyiben ez az ellenőrzés olyan eredménnyel jár, ami miatt úgy döntünk, hogy nem hosszabbítjuk meg, hanem átmegyünk egy másik biztosítóhoz, a váltási szándékot legkorábban 60 nappal az évforduló előtt jeleznünk kell a biztosító felé, a felmondásunk pedig 30 nappal a forduló napja előtt meg is érkezzen a társasághoz. További feltétel, hogy a meglévő szerződés érvényes és díjjal rendezett legyen. Az a lehetőség is adott, hogy a meglévő biztosításunkat felmondjuk, de ugyanahhoz a biztosítóhoz szerződünk vissza, kedvezőbb feltételek mellett.

Azonban itt feltétlenül figyelni kell egy dologra! Arra, hogy egyes társaságok ilyen esetekben pótdíjat alkalmaznak és ennek következtében drágulhat a biztosítás. Ennek elkerülése érdekében, minden esetben ajánlott tájékozódni a Biztoshely biztosítási portál ügyfélszolgálatán. Ha elhanyagoljuk a meglévő biztosításunk felülvizsgálatát, anyagilag rosszul járhatunk, hiszen a régi kontraktusokhoz képest, az új díjak lényegesen alacsonyabbak, köszönhetően az elmúlt évek jelentős díjcsökkenéseinek. Jelentős összegű megtakarítással, akár több 10 000 Forintra rúgó értékűvel, egy esetleges váltással.

Tehát semmiképpen nem érdemes 3-4-5 vagy akár több éve érvényben lévő szerződést felülvizsgálat nélkül megtartani. Jó tudni, hogy kevesebb kiadással is megadhatjuk kedvenc járművünknek a maximális biztonságot, mindössze némi odafigyeléssel és utánajárással, ami nem elhanyagolandó tény. A Biztoshely munkatársai segítenek nekünk ebben, illetve az oldalon találhatunk egy díjkalkulátort is, aminek használatával több mint 10 biztosítói ajánlatot hasonlíthatunk össze.