Műanyag helyett vászonzsák

vászonzsák

Vásárláskor megfigyelhető, hogy jelentős mennyiségű műanyag zacskók, szatyrok gyűlnek fel, ami egyáltalán nem környezetbarát megoldás. Azonban bármilyen terméket megvehetünk ezek nélkül is.

Néhány darab vászonzsák a segítségünkre van abban, hogy ne gyűjtsük fel az otthonunkban a műanyag zacskókat, amiktől aztán alig tudunk megszabadulni, de még pénzbe is kerül. Így, ha Önnek még nincs ilyen zsákja, akkor érdemes beszereznie néhányat, például a fenntarthato-otthonom.hu webáruház kínálatából. Itt 3 méretben kapható vászonzsák, 15×20, 25×30 és 34×38 cm. Ezek 100%-ban kezeletlen pamutvászonból készültek, kiválóan tisztíthatóak és éveken keresztül jó szolgálatot tesznek. Használatukkal megspórolható a csomagolási hulladék, így jelentősen csökkenthető a környezetszennyezés.

Mosás hatására kicsit összemehet az anyaga, ezért célravezető 30-40 fokon tisztítani. A vászonzsák ötletét nagy örömmel fogadják az üzletekben, hiszen a legtöbb eladó már korábban is találkozott ezzel a remek kezdeményezéssel.